مالیاتها نقش مهمی در جامعه داشته و افراد به ازای هر محصول و وسیلهای که خریداری میکنند، موظف به پرداخت مالیات هستند. مقدار آن در هر چیز متغیر بوده و یکسان نمیباشد و همچنین میتوان گفت: این قیمت روزانه به صورت متفاوتی بیان میگردد.
برخی از مالیاتها دارای مدت زمان خاصی هستند که افراد را قادر میسازند در این زمان اقدام به پرداخت مالیات کنند. چرا که در صورت عدم انجام این کار، اشخاص حقیقی و حقوقی جریمه شده و موظف هستند که هم خود مالیات و هم جریمه دیرکرد آن را بپردازند.
حال 6 تکلیف مهم مالیاتی وجود دارد که با دانستن آنها خواهید توانست از هرگونه مشکلی دور بوده و هر چه سریعتر به دنبال پرداخت مالیاتهای خود باشید. در ادامه به مطالب بیشتری در مورد این 6 تکلیف میپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
اگر شما برای شرکت، سازمان یا موسسه خود به خدمات مالیاتی نیاز دارید، شرکت حسابداری آرمان ناب با سالها سابقه در این زمینه، آماده یاری شما در این حوزه می باشد.
کافیست با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما یک مشاوره تخصصی به شما ارائه کنند. برای برقراری تماس روی یکی از شماره های زیر کلیک یا لمس کنید.
ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان
تعیین حقوق کارکنان دارای شرایط خاصی است که هر سازمانی موظف به رعایت آنها میباشد. باید بدانید که ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان موضوع حائز اهمیتی است. هر کارمند شاغلی باید طبق قانون کار حقوق بگیرد و در صورتی که مقدار آن بیشتر باشد، موظف به پرداخت مالیات است.
لیست مالیاتی حقوق کارکنان لیستی است که در آن اطلاعات حقوقی و میزان مالیات هر کارمند نوشته شده و در اختیار آنها قرار میگیرد. تهیه این لیست به عهده کارفرمایان هر سازمانی بوده که برای ارسال آن افراد باید مراجعه به دارایی را در اولویت قرار دهند.
ارسال این لیست در هر نوع سازمانی به صورت ماهیانه صورت میگیرد و هر ماه باید لیست مالیات حقوق کارکنان به امور مالیاتی ارسال شود. در صورتی که ارسال این لیست را به تعویق بیندازید، طی مدت کمی مالیات حقوق شامل هر کارمندی خواهد شد.
پیامد های عدم ارسال لیست حقوق کارمندان
همانطور که گفتیم ارسال لیست حقوق هر کارمندی باید توسط صاحبان کسب و کارها انجام بگیرد. در صورت انجام نگرفتن آن، هم سازمان و هم خود کارمند دچار دردسر و مشکلات جبران ناپذیری خواهند شد.
همچنین با ارسال نکردن آن 10 درصد جریمه شامل کارمند خواهد شد که در صورت پرداخت نکردن جریمه نیز به ازای هر یک ماه دیرکرد میزان 2.5% به آن اضافه میگردد. با این روال و پرداخت نکردن هر جریمه ماهانه مقدار آن رو به افزایش خواهد بود. بر اثر این موضوع کارفرمایان نیز همانند کارکنان دچار شکست مالی خواهند شد و روز به روز به ورشکستگی نزدیک خواهند شد.
ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
یکی از مالیاتهایی که طی چندین سال اخیر تصویب شده، مالیات بر ارزش افزوده است که شامل تمامی کسب و کارها میباشد.
این نوع مالیات جزو مالیاتهای غیر مستقیم بوده که پرداخت کردن آن به عهده فردی است که محصول خریداری شده را مصرف میکند. یعنی کارفرمایان کسب و کارها هیچ نقشی در پرداخت آن ندارند. ارسال اظهارنامه ارزش افزوده باید همانند سایر انواع مالیات مورد توجه قرار بگیرد و نباید به راحتی از آن رد شوید.
ارزش افزوده در واقع به معنای ارزشی است که در تولید و ساخت به محصول داده میشود که البته این ارزش تنها مختص کالاها نیست. این مالیات از زمان تولید محصول به شکل مرحلهای رد شده و در آخر به مصرف کننده خواهد رسید که خود او نیز موظف به پرداخت آن است.
انجام امور مورد نیاز قبل از ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
توجه داشته باشید که باید قبل از ارسال اظهارنامه ارزش افزوده اقداماتی انجام دهید تا به این صورت بتوانید کار خود را سریعتر پیش ببرید. این اقدامات عبارت است از:
1 ) مدارک خود را جهت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده گردآوری کنید.
2 ) سپس فاکتور و شرایطی که در خرید و فروش چیزی به بار آورنده مالیات خواهند بود را از تجهیزاتی که مالیاتی نخواهند داشت، جدا کنید.
3 ) حال از نرم افزار اکسل کمک گرفته و یک فایل برای مدارکتان ایجاد کنید. این فایل باید اطلاعات زیر را داشته باشد:
- اسامی فروشنده و خریدار محصول
- میزان قیمت خرید و فروش
- میزان مالیات و عوارض آن
- مجموع کل هزینه
ارسال لیست معاملات فصلی
معاملات فصلی جزو تجارتهایی به شمار میرود که در آن اشخاص حقوقی و حقیقی در زمان خاص و تعیین شدهای اقدام به انجام آن میکنند.
در واقع همانطور که هر فصلی دارای 3 ماه است، این معاملات نیز به صورت سه ماهه انجام میگیرند و زمانی که ابتدای سه ماهه اول است، تجار معاملات فصلی خود را شروع میکنند.
این دسته از افراد موظف هستند که در طی هر سه ماه، صورت معاملات فصلی خود را در اختیار امور مالیاتی قرار دهند. ارسال این لیست امری ضروری بوده و در صورت عدم ارسال، مشکلاتی برای افراد به وجود میآید.
چه کسانی مشمول ارسال لیست معاملات فصلی هستند؟
ارسال این لیست نیز همانند سایر لیستهای مالیاتی در خصوص اشخاص خاصی بوده و افراد غیر از آنها، موظف به ارسال آن نیستند.
در واقع با توجه به تبصره 3 ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم که اختصاصا به منظور معاملات فصلی تنظیم شده، سه دسته از افراد باید لیست معاملات فصلی خود را در اختیار امور مالیاتی قرار دهند.
این سه دسته از افراد به شکل ذیل تقسیم بندی شدهاند:
- اشخاص حقوقی که شامل شرکتها است.
- افراد حقیقی که در مشاغل گروه اول مشغول هستند.
- صاحبان کسب و کارهایی که موظف به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده میباشند.
این سه دسته از افراد باید به صورت قطعی در هر سه ماه سال، لیست معاملات فصلی خود را برای امور مالیاتی ارسال کنند. در غیر این صورت به دلیل زیر پا گذاشتن قوانین، مشکلات و عواقبی گریبانگیر آنها خواهد شد.
ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی
ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی جزو مسائل مهمی بوده که افراد باید انجام آن را در اولویت امورشان قرار دهند. اشخاصی که کسب و کاری را راه انداخته و به وسیله آن پول در میآورند، موظف هستند اظهارنامه عملکرد خود را تهیه کرده و به امور مالیاتی ارسال کنند. با انجام این کار میزان مالیات هر شخصی قابل تعیین بوده و آنها با پرداخت مالیات خواهند توانست از مزیت و فوایدی برخوردار شوند.
ارسال اظهارنامه زمان معینی دارد که وقت آن نهایتا تا انتهای خرداد ماه است که این کار سالیانه رخ میدهد و افراد هرساله اظهارنامه عملکرد یکساله خود را به امور مالیاتی ارسال میکنند. افراد میتوانند با انجام آن در این زمان، از رقبا جلو بزنند و جریمهای در بر نداشته باشند. ولی در غیر این صورت موظف هستند 30% جریمه پرداخت کنند که این جریمه نیز به صورت حتمی باید مورد توجه قرار بگیرد.
آیا ویرایش اظهارنامه عملکرد ممکن است؟
بله؛ این مورد یکی از مزیتها و فوایدی میباشد که اداره امور مالیاتی در اختیار افراد قرار داده و به این صورت قصد تشویق آنها را دارد. در واقع اگر هر شخصی پس از ارسال اظهارنامه متوجه شود که در ارسال آن اشتباهی کرده است، باید هرچه سریعتر نسبت به ویرایش آن اقدام کند.
این ویرایش دارای مدت زمان خاصی بوده، که افراد به مدت یک ماه امکان ویرایش و درست کردن آن را دارند. ولی در صورتی که این ویرایش مورد توجه قرار نگیرد و اهمیتی به آن ندهید، هر شخص مشمول علی الراس خواهد بود.
ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی
اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی شامل افرادی است که شرکتی را راه اندازی کرده و به نام خود در اداره امور مالیاتی به ثبت رساندهاند. در این صورت آنها موظف هستند که طبق ماده 110 قانون مالیاتهای مستقیم، اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی را به این اداره ارسال کنند.
البته تنها ارسال آن ملاک نبوده و افراد باید بتوانند میزان مبلغ مالیات عملکرد خود را نیز تعیین و پرداخت کنند تا به این صورت هیچ جریمهای شامل حالشان نشود. علاوه بر ارسال آن باید بتوانند مدارکی که با آن شرکت خود را در سامانه ثبت کردهاند را به همراه ترازنامه ضرر و سود خود در اختیار اداره امور مالیاتی قرار دهند.
زمان ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی
زمانی که برای انجام این کار تعیین شده تا نهایت تیرماه است که اشخاص حقوقی میتوانند تا این تاریخ، وارد سامانه سازمان امور مالیاتی شده و اظهار عملکرد خود را در آن قرار دهند. مسئله مهمی که وجود دارد این است که اگر افراد به این زمان بی توجه بوده و اظهارنامه عملکرد خود را در سایت قرار ندهند، شامل 30% جریمه خواهند شد.
همچنین در صورتی که این جریمه نیز مد نظر قرار نگیرد، طی مدتی چند برابر شده و افراد موظف به تحمل سختی و دردسر هایی هستند. دقت به این زمان نکته مهمی به حساب میرود که میتواند افراد را از مشکلات و دردسرها در امان نگه دارد.
نکته: جریمههای حاصل از عدم ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی به هیچ عنوان توسط دولت بخشیده نمیشوند و اشخاص همیشه موظف به پرداخت آن هستند.
پلمپ دفاتر قانونی
پلمپ دفاتر قانونی امور مهمی است که صاحبان کسب و کارها باید پس از اینکه شرکت و سازمان خود را ثبت کردند، پیگیری پلمپ دفاتر را در اولویت قرار دهند. نام دیگر دفاتر قانونی، دفاتر تجاری بوده که این دو نام به یک معنا هستند.
انجام این کار برای هر فرد حقیقی جزو گروه نخست اعم از صاحبان کسب و کارهای هتلها، فروشگاهها، کارخانهها و… مهم و ضروری بوده و آنها موظف به پلمپ و پیگیری دفاتر قانونی هستند. این کار سبب ثبت تمامی صفحات شرکتها در اداره امور مالیاتی میگردد.
قیمت پلمپ دفاتر قانونی
پلمپ دفاتر قانونی نیز دارای میزان رنج قیمتی است که صاحبان مشاغل با پرداخت آن، به راحتی میتوانند نسبت به راه اندازی امورشان اقدام کنند.
این قیمت به موارد بسیاری بستگی داشته که براساس آنها تعیین میگردد. این موارد نقش مهم و بسزایی را در تعیین قیمت ایفا میکنند که به شکل ذیل هستند:
o تهیه و جمع آوری و سپس تنظیم کردن اوراق و مدارک مورد نیاز
o ورود به سایت مربوطه و بارگذاری مدارک و اطلاعات در سامانه
o واریز قیمت پلمپ دفاتر قانونی
o در نهایت ارسال مدارک و اوراق به اداره مربوط به ثبت شرکتها
با انجام تمامی این مراحل به راحتی میتوانید شرکت و سازمان خود را در اداره مربوط به آن ثبت کنید. پس از این کار نیز خواهید توانست بدون دردسر و مشکل، کار خود را راه انداخته و شروع به کسب درآمد کنید. به این صورت هر سازمانی قادر به پلمپ دفاتر قانونی و تجاری خود است.
کلام آخر
همانطور که گفتیم پرداخت کردن هر نوع مالیات حائز اهمیت بوده و هر شخصی باید اقدام به پرداخت مالیات خود کند. پرداخت نکردن مالیات عوارض و دردسرهایی دارد که افراد به سختی امکان رهایابی از دست آنها را خواهند داشت.
اشخاص حقیقی و حقوقی دارای یکسری شرایطی هستند که باید در هنگام به ثبت رساندن کسب و کار خود، آنها را رعایت کنند. به این سبب با کمی اطلاعات درباره مالیاتها خواهید توانست روند آن را به آسانی طی کرده و با موفقیت تمامی آنها را پشت سر بگذارید.
امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات جامع و کاملی را راجع به 6 تکلیف مهم مالیاتی مهلتدار را در اختیارتان قرار دهیم.