مفاصا حساب به معنای تسویه حساب در زمان پایان قرارداد میان افراد حقیقی و یا حقوقی است. در اصطلاح حقوقی مفاصا حساب، برگه ای است که پس از رسیدگی به تسویه حساب مالیاتی و شخصی مودی به وی داده می شود.
با توجه به این موضوع پس از بررسی حساب ها و اطمینان از صحت آنها، برگه ای به شخص داده می شود. همچنین مفاصا حساب مالیاتی نیز برگه ای است که پس از رسیدگی و روشن شدن تکالیف مالیاتی به شخص داده می شود.
توجه داشته باشید این برگه لزوما به معنای تسویه حساب کامل نیست و برای ارائه به سازمان های دیگر صادر می شود.
اگر شما برای شرکت، سازمان یا موسسه خود نیاز به خدمات مالی و مالیاتی دارید، شرکت حسابداری آرمان ناب با سالها سابقه در این زمینه، آماده یاری شما در این حوزه می باشد.
کافیست با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما یک مشاوره تخصصی به شما ارائه کنند. برای برقراری تماس روی یکی از شماره های زیر کلیک یا لمس کنید.
مدارک مورد نیاز دریافت مفاصا حساب مالیاتی
ابتدا مودی باید درخواست صدور گواهی مفاصا حساب مالیاتی خود را ثبت کند.
برای این کار باید هر آنچه که خواستار آن است را به صورت کتبی بر روی کاغذ بنویسد؛ مواردی شامل صدور گواهی مالیات قطعی، قبول برگه تشخیص و درخواست بخشودگی مالیاتی را نیز در آن درج کند.
در مرحله بعد باید فرم مربوط به ماده 235 ق.م.م و تهیه خلاصه پرونده را تکمیل کند.
پس از انجام مراحل بالا، مودی باید منتظر بررسی و تایید درخواست خود، طی شدن روال اداری و اعلام میزان قطعی بدهی خود باشد.
پس از اعلام میزان قطعی بدهی و پرداخت آن توسط مودی، طبق ماده 235 ق. م. م گواهی مفاصا حساب مالیاتی حداکثر 5 روز پس از تسویه حساب کامل صادر می شود.
پس از صدور گواهی، برای امضا نهایی به مسئول مربوطه تحویل داده می شود؛ وی موظف است حداکثر طی 3 روز گواهی را امضا و به ودی تحویل دهد.
توجه داشته باشید که بخش مربوط به مفاصا حساب مالیاتی دارای سامانه اینترنتی است که با عنوان های استعلام بدهکاران مالیاتی و یا صدور گواهی نیز شناخته می شود. بنابراین افرادی که قصد دارند از امور مالیاتی خود نظیر شرایط و مدارک مورد نیاز جهت تسویه حساب مالیاتی آگاه شوند، می توانند به این سایت مراجعه کنند.

مفاصا حساب مالیاتی بیمه
مفاصا حساب بیمه، برگه ای است که پس از پایان قرارداد توسط پیمانکار پروژه باید دریافت شود. برای این منظور پیمانکار باید مدارک و اطلاعات پایان قرارداد شامل تاریخ شروع و پایان پروژه، مبلغ ناخالص کارکرد و … را جهت کارشناسی به بیمه ارسال کند. پس از ارسال، کارشناس بیمه اقدام به تعیین حق بیمه و ضریب آن می کند.
مدارک مورد نیاز جهت صدور مفاصا حساب بیمه
برای صدور مفاصا حساب بیمه علاوه بر موارد گفته شده، برخی مدارک دیگر نیز وجود دارد که باید به بیمه تحویل داده شود. در ادامه به معرفی سایر مدارک اشاره می کنیم:
در مرحله اول برای اخذ کارگاهی و ردیف پیمان به یک معرفی نامه از طرف پیمانکار و یک نسخه از قرارداد نیاز دارد.
این مدارک برای افراد حقوقی شامل اساسنامه، گواهی ثبت ارزش افزوده و آخرین تغییرات پروژه می باشد.
برای افراد حقیقی نیز شامل کپی کارت ملی و شناسنامه می باشد.
در مرحله دوم نیاز به معرفی نامه کارفرما است که شامل تمام موارد درخواستی بیمه، آخرین برگه صدور میزان بدهی کد کارگاهی و ردیف پیمان می باشد.
مفاصا حساب مالیاتی شرکت
برای مفاصا حساب مالیاتی شرکت ها و موسسات غیر تجاری، ابتدا باید در اداره امور مالیات تشکیل پرونده دهند. همچنین پس از دریافت کد اقتصادی، بایستی تا پایان هر سال مالی پس از بررسی سود و زیان و امور مالیاتی، اظهارنامه خود را تنظیم کنند. سپس آن را برای تعیین مالیات به اداره امور مالیاتی کشور ارسال کنند. توجه داشته باشید شرکت هایی که فاقد کد اقتصادی باشند، اجازه فعالیت قانونی را نداشته و در صورتی که اظهارنامه خود را به اداره مالیات تحویل ندهند، جریمه خواهند شد.
بیشتر بخوانید: خدمات مالیاتی
مفاصا حساب مالیاتی خودرو
از دیگر بخش هایی که به آن مفاصا حساب مالیاتی تعلق می گیرد، مشاغل مربوط به خودرو می باشد. این بخش شامل خودروهای مسافربری، باری، سنگین و نیمه سنگین، ماشینآلات راهسازی و صنعتی، صاحبان نمایشگاه و … می باشد. این گروه از مشاغل باید جهت دریافت مفاصا حساب مالیاتی، میزان درآمد خود را به صورت سالانه به اداره امور مالیات ارائه دهند. بنابراین پس از تعیین دقیق میزان بدهی و پرداخت آن توسط مودی، قادر به دریافت مفاصا حساب مالیاتی خود خواهند بود. افراد برای ثبت مفاصا حساب مالیاتی می توانند به دفاتر پیشخوان و دفاتر پستی مراجعه کنند.
مفاصا حساب مالیاتی ساختمان
از دیگر بخش هایی که مفاصا حساب مالیاتی به آن تعلق می گیرد، رهن و اجاره املاک می باشد. بدین منظور فرد پس از استعلام مبلغ مالیات و تسویه کامل آن، قادر به دریافت مفاصا حساب مالیاتی ملک خود خواهند بود. به طور کلی این مبلغ دریافتی برای خرید و فروش حدود 5% از ارزش ملک است که ممکن است در ظاهر مبلغ بالایی باشد. اما مبلغی که اداره دارایی برای ملک تعیین می کند با قیمت واقعی آن بسیار متفاوت است.
بیشتر بخوانید: مشاوره حسابداری
مدارک لازم جهت مفاصا حساب مالیاتی شهرداری
برای خرید و فروش املاک، باید ابتدا حساب مالیاتی به طور کامل پرداخت شود. بهتر است قبل از انجام معامله و عقد قرارداد از طریق دفاتر اسناد رسمی، به صورت کتبی مفاصا حساب مالیاتی را از شهرداری دریافت کنند. پس از ارسال درخواست، طی حداکثر 10 روز میزان بدهی از طرف شهرداری تعیین و مفاصا حساب مالیاتی صادر می شود. همچنین افرادی که قصد نوسازی و بازسازی ملک خود را دارند، ابتدا باید مفاصا حساب مالیاتی خود را از شهرداری دریافت کنند. مدارک مورد نیاز برای ارائه شامل اصل سند مالکیت، نامه دفترخانه، کپی و یا اصل پایان کار، اصل قبوض پرداختی نوسازی و خدمات می باشد.
مفاصا حساب مالیاتی آپارتمان
آپارتمان هم شامل قوانین مالیاتی خرید و فروش املاک می شود، بدین صورت ابتدا باید مبلغ مالیاتی تعیین شده را برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی آپارتمان به طور کامل پرداخت کنند. پس از طی شدن روال اداری قادر به دریافت مفاصا حساب خواهید بود.
بیشتر بخوانید: خدمات حسابداری
مفاصا حساب مالیاتی سهام
از دیگر بخش هایی که مفاصا حساب مالیاتی به آن تعلق می گیرد، نقل و انتقال سهام می باشد. این مالیات به سهام های با نام و بدون نام نیز تعلق می گیرد. مقدار این مالیات 4% از ارزش اسمی سهام است که باید پرداخت شود. این میزان را فرد انتقال دهنده باید قبل از هر گونه انتقالی آن را پرداخت کنند. بنابراین صدور گواهی مفاصا حساب مالیاتی پس از پرداخت کامل مبلغ مالیات امکان پذیر خواهد بود.