اینستاگرام, خدمات مالیاتی, مقالات

ماده 156 قانون مالیات های مستقیم

ماده 156 قانون مالیات های مستقیم

مالیات نوعی هزینه و درآمدی به شمار می‌رود که دولت درمقابل خدماتی که به مردم ارائه می‌دهد، از آن‌ها طلب می‌کند.
مردم نیز موظف هستند با پرداخت این هزینه به دولت، زندگی را برای خود آسان کنند. البته بهتر است بدانید که عدم پرداخت مالیات در بسیاری از کشورها، جرم به حساب می‌آید.
به همین سبب پرداخت مالیات امری اجباری است. احتمال دارد تا حالا برای شما هم سوالی راجع به اینکه نرخ مالیات توسط چه کسی مشخص می‌گردد، پیش آمده باشد.
این نرخ توسط دولت تعیین می‌گردد. ماده‌های قوانین جزو مسائل حائز اهمیت بوده و هر یک نوعی کاربرد دارند. از جمله ماده‌های مهم، ماده 156 قانون مالیات‌های مستقیم است.
در ادامه به مطالب بیشتری راجع به مالیات و ماده 156 می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

اگر شما برای شرکت، سازمان یا موسسه خود به خدمات مالی یا مالیاتی نیاز دارید، شرکت حسابداری آرمان ناب با سالها سابقه در این زمینه، آماده یاری شما در این حوزه می باشد.

کافیست با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما یک مشاوره تخصصی به شما ارائه کنند. برای برقراری تماس روی یکی از شماره های زیر کلیک یا لمس کنید.

شماره تماس شرکت حسابداری آرمان ناب
عناوین این گفتار:

انواع مالیات

مالیات‌های موجود در کشور به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی شده‌اند. هر یک از آن‌ها مختص یکسری امور بوده و افراد موظف به پرداخت آن در زمان معین شده هستند.

مالیات های مستقیم

مالیات مستقیم یکی از انواع مالیات‌هاست که افراد را موظف می‌کند براساس میزان ثروتی که دارند، اقدام به پرداخت آن کنند.

در حقیقت میزان مالیات افراد ثروتمند با افراد فقیر بسیار متفاوت خواهد بود و مقدار هر فرد در جامعه یکسان نخواهد بود.

مالیات مستقیم خود نیز از دو دسته مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد تقسیم شده است. هر یک از دسته‌های این نوع مالیات مختص موضوعی بوده و منحصر به فرد هستند.

  • مالیات بر دارایی بسته به میزان ثروت و دارایی هر فرد متغیر بوده و می‌توان گفت که از میزان ارث و حق تمبر برخوردار است.
  • در مقابل مالیات بر درآمد هیچ‌ گونه ربطی به میزان ثروت افراد ندارد و دولت خودش تعیین کننده مقدار آن است.

از مواردی که شامل مالیات بر درآمد هستند، می‌توان به انواع گوناگونی از شغل‌ها، میزان حقوق افراد و مستغلات و… اشاره کرد.

توجه داشته باشید هر چقدر که درآمد بالایی داشته باشید، میزان مالیات نیز تغییر خواهد کرد و سالانه ممکن است مقدار آن افزایش یا کاهش یابد.

ماده 156 قانون مالیات های مستقیم

مالیات های غیر مستقیم

در این نوع مالیات، فرد پرداخت کننده مشخص نیست و معلوم نمی‌باشد که هزینه آن را چه کسی پرداخت خواهد کرد.

در واقع مالیات غیر مستقیم به شکل نامحسوس روی کالا و لوازم مصرفی مردم کشیده و گرفته خواهد شد.

این نوع مالیات، بر مصرف، ارزش افزوده و حقوق و عوارض گمرکی دسته بندی شده است.

سازمان امور مالیاتی کشور چیست؟

این سازمان از جمله مهم‌ترین مراکز وابسته به وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی بوده و وظیفه آن رسیدگی به امور مالیاتی کشور است.

سازمان امور مالیاتی کشور یکی از پرقدرت‌ترین مراکزی به حساب می‌آید که درآمد و منفعت بالایی را به خود اختصاص داده است.

در واقع این مرکز با رسیدگی و در نظر گرفتن هر کسب‌ و کار و مقدار درآمد آن، می‌تواند مالیات دریافتی از مردم را حساب کرده و پس از طی روند قانونی بگیرد.

این سازمان دارای تقسیم بندی و ساختار منحصر به فردی بوده و هر شاخه از آن، زیر شاخه‌هایی نیز دارا است که هر کدام مختص انجام اموری به وجود آمده‌اند.

ماده 156 قانون مالیات های مستقیم

قانون 156 مالیات های مستقیم

یکی از موضوعات مهمی که در رابطه با مالیات وجود دارد، قوانین مربوط به آن است. هر کدام از قوانین متفاوت هستند و هیچ‌ گونه شباهتی با یکدیگر ندارند.

از جمله قوانین مهم مالیات‌های مستقیم، قانون 156 بوده و همانطور که گفتیم در مالیات بر درآمد فرد باید بنا بر میزان درآمدی که از کسب‌ و کار خود دارد، مالیاتی را به دولت پرداخت کند.

سازمان امور مالیاتی طبق وظایفی که دارد، باید اظهارنامه مودیانی که موظف به پرداخت مالیات بر درآمد هستند را تا حداکثر یک سال از تاریخ انقضای تعیین شده، رسیدگی و مدیریت کند.

البته منبع درآمد آن ربطی به مالیات نداشته و نخواهد داشت. این سازمان موظف است که در این زمان به تسلیم اظهارنامه افراد رسیدگی کند.

اگر سازمان مالیاتی در مدت تعیین شده نتواند درآمد افراد را تشخیص دهد و برگه‌ای مبنی بر تشخیص آن صادر نکند، اظهارنامه مودی درست و قطعی در نظر گرفته خواهد شد.

نکته مهمی که وجود دارد این است که در صورت وجود تمامی موارد ذیل مالیات بر درآمد افراد، طبق ماده 157 قانون گرفته خواهد شد:

  •       اظهارنامه مالیاتی قطعی شود
  •       فرد واقعیت درآمد خود را از دولت پنهان کرده باشد
  •       مالیات بر درآمد گرفته نشده باشد.

در این صورت دولت مالیات بر درآمد او را مطابق با قانون 157 محاسبه و دریافت خواهد کرد. در حالتی که فرد هیچ عملی برای پرداخت مالیات انجام نداده باشد، حق دخالت در امور را نخواهد داشت.

در این گونه مواقع و همچنین اگر اظهار نامه مورد رسیدگی قرار نگرفته باشد، سازمان مالیاتی موظف است برگه تشخیص را طی ده روز به دادستانی انتظامی مالیاتی بفرستد.

ماده 156 قانون مالیات های مستقیم

ماده 157 قانون

همانطور که گفتیم گاهی اوقات ممکن است بنا به دلایلی، قانون 157 به اجرا در بیاید و میزان مالیات آن طبق این ماده محاسبه گردد.

در صورتی که افراد دارای شرایط ذیل باشند و پس از گذشت 5 سال مالیاتی نداده باشند، هیچ هزینه‌ای گرفته نخواهد شد:

  •       در زمان مقرر نسبت به پر کردن فرم‌ها و پرداخت اظهارنامه مالیاتی اقدام نکرده‌ و آن را عقب انداخته‌اند.
  •       ناچار به تسلیم اظهارنامه طی زمان مالیاتی 5 ساله در پرداخت مالیات نیستند.

تنها در صورتی میزان مالیات پس از گذشت موعد 5 ساله دریافت خواهد شد که میزان درآمد فرد مشخص شده و برگه تشخیص مالیات او توسط سازمان صادر شود.

در این حالت پس از گذشت زمان 5 ساله تا 3 ماه زمان در نظر گرفته خواهد شد تا برگه تشخیصی که صادر شده، به دست مودی برسد.

در این قانون تبصره مهمی که وجود دارد این است که اگر به هر دلیلی، مالیات تعیین شده از فرد دیگری دریافت شود مراحل ذیل انجام می‌گیرد:

  1. هیات حل اختلاف مالیاتی موظف است تا عمل انجام شده را تایید کند.
  2. در این مواقع مالیات گرفته شده به هر مرحله‌ای که رسیده باشد نیز سازمان مالیاتی ناچار خواهد بود بدون اینکه زمانی را رعایت کند، هزینه آن را از فرد واقعی بگیرد.

در مورد دوم باید به مدت 1 سال مالیات از فرد واقعی دریافت شود. در غیر این صورت سازمان مرور زمان را در نظر گرفته و آن را رعایت خواهد کرد.

امیدواریم در مطالب بیان شده توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در مورد ماده 156 قانون مالیات های مستقیم در اختیارتان قرار داده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *