حسابداری شرکت خدماتی

حسابداری شرکت خدماتی

خدمات حسابداری شرکت خدماتی با موسسه حسابداری آرمان ناب

اگر شما هم برای شرکت خدماتی خود نیاز به خدمات حسابداری حرفه ای دارید، شرکت حسابداری آرمان ناب با سال ها تجربه و تخصص در زمینه حسابداری شرکت ها مشاوره حسابداری و مالیاتی و خدمات مالی آماده یاری شما در این زمینه است.

کافیست بر روی شماره های زیر کلیک کنید تا همکاران ما در شرکت حسابداری آرمان ناب یک مشاوره تخصصی در این زمینه به شما ارائه کنند.

قبل از پرداختن به موضوع حسابداری شرکت خدماتی، باید گفت که شرکت‌های خدماتی، مجموعه‌ای از شرکت‌ها هستند که به ارائه خدمات به عموم جامعه یا بخش خاصی از آن می‌پردازند. 

در این شرکت‌ها، کالا‌ها و محصولات فیزیکی تولید نمی‌شوند و فعالیت‌های شرکت حول خدماتی که ارائه می‌دهد، انجام می‌گیرند. از جمله شرکت‌های خدماتی می‌توان به شرکت‌های خدمات نظافتی، شرکت‌های خدمات پرستاری، شرکت‌های خدمات تاسیساتی و موارد دیگر اشاره کرد.

در شرکت‌های خدماتی نیز مانند دیگر شرکت‌های تولیدی و بازرگانی، نیاز به یک سیستم حسابداری به چشم می‌خورد. درست است که شرکت‌های خدماتی محصولی را تولید و عرضه نمی‌کنند تا خرید و فروش آن نیاز به حسابرسی جزئی داشته باشد؛

اما مواردی مانند بررسی اقدامات یک دوره مالی، صدور اسناد حسابداری، ساماندهی مدارک بدهکاری و بستانکاری، دفتر نویسی، بررسی سود و زیان ناشی از ارائه خدمات و پرداخت حقوق اعضای شرکت به حسابرسی‌های تخصصی و جزئی نیاز دارند.

همه‌ی خدمات مالی مطرح شده، توسط حسابداری شرکت خدماتی انجام می‌شود و این بخش به صورت تخصصی به حسابرسی امور مالی شرکت می‌پردازد.

حسابداری شرکت های خدماتی چیست؟

حسابداری شرکت‌های خدماتی، یکی از انواع مشاغل رشته حسابداری به شمار می‌آید. این نوع حسابداری به صورت تخصصی به بررسی امور مالی شرکت‌های خدماتی می‌پردازد و حسابرسی‌های این گونه شرکت‌ها را انجام می‌دهد.

تفاوت کلی حسابداری شرکت‌های خدماتی با دیگر شرکت‌های تولیدی یا بازرگانی در نوع فعالیت آن‌ها است. شرکت‌های خدماتی برخلاف دیگر شرکت‌ها محصولی را توزیع نمی‌کنند و فقط به ارائه خدمات عمومی و خاص می‌پردازد. حسابداری این شرکت‌ها نیز بر اساس همین تفاوت با حسابداری دیگر شرکت‌ها، تفاوت دارد.

چرخه کامل حسابداری شرکت های خدماتی چگونه است؟

چرخه حسابداری به مجموعه‌ای از مراحل گفته می‌شود که برای بررسی عملکرد مالی یک شرکت در پایان سال مالی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر شرکت بر اساس فعالیت خود، یک چرخه حسابداری مشخص دارد. چرخه حسابداری شرکت خدماتی نیز به ترتیب شامل موارد زیر می‌شود:

  1. جمع آوری مستندات: جمع آوری اسناد و مدارکی مانند فاکتورها، فیش‌ها، رسیدهای پرداخت، رسیدهای خدمات و ساعات کاری
  2. بررسی مستندات: بررسی هماهنگی اسناد با خدمات ارائه شده
  3. ثبت اسناد حسابداری: ثبت سند حسابداری در نرم‌افزارهای مربوطه
  4. ثبت در دفتر روزنامه: ثبت خلاصه اسناد حسابداری در دفتر روزنامه (دفاتر قانونی حسابداری)
  5. ثبت در دفتر کل: ثبت جزئی مانده هر حساب در دفتر کل
  6. تراز آزمایشی: ثبت دو ستونه کلیه حساب‌ها
  7. اصلاحات: اصلاح مواردی همچون هزینه اجاره
  8. تراز آزمایشی اصلاح شده: ثبت دو ستونه حساب‌ها پس از اصلاح
  9. تهیه صورت‌های مالی: تهیه صورت‌های مالی حسابداری شرکت خدماتی مانند صورت‌ سود و زیان و صورت سرمایه
  10. بستن حساب‌ها: بستن حساب‌های موقت و دائم شرکت

حسابدار خدماتی کیست؟

حسابدار خدماتی، به فردی گفته می‎‌شود که به صورت تخصصی به حسابرسی شرکت‌های خدماتی می‌پردازد و در بخش حسابداری این شرکت‌ها مشغول به کار است. در این گونه افراد، ویژگی‌هایی همچون مدیریت کارآمد و هوشمندانه و گزارش دهی سریع و دقیق را می‌توان مشاهده نمود. مجموعه اقداماتی که حسابداران خدماتی انجام می‌دهند به سه دسته تقسیم می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

دسته اول

فعالیت‌های این دسته مربوط به رویدادهای مالی و داده‌های اولیه یک دوره مالی بوده و حسابدار به واسطه آن‌ها بدهی و سرمایه شرکت مشخص و اسناد حسابداری را ثبت می‌کند. فعالیت‌های دیگر این دسته شامل سازماندهی اسناد بدهکاری و بستانکاری شرکت، دفتر نویسی و انتقال اطلاعات بین دفترها می‌شوند.

دسته دوم

دسته دوم فعالیت‌های افراد بخش حسابداری شرکت‌های خدماتی به ترازهای آزمایشی مربوط می‌شود. این افراد همچنین گردش حساب و ستون‌های بستانکاری و بدهکاری را نیز در این دسته مورد بررسی قرار می‌دهند.

دسته سوم

آخرین دسته فعالیت‌های حسابداران خدماتی، مربوط به اواخر سال مالی می‌شود. کاربرگ‌های سود و زیان و ترازنامه را تهیه کرده و حساب‌های دائم و موقت را می‌بندند.

یک حسابدار خدماتی چه وظایفی را بر عهده دارد؟

حسابدار خدماتی، وظایف خاص و عمومی زیادی دارد که برخی از این وظایف شامل موارد زیر می‌شوند:

ثبت اسناد حسابداری

منظور از ثبت اسناد حسابداری، ثبت فعالیت‌ها و خدماتی است که در قبال آن‌ها هزینه‌ای دریافت شده است. حسابداران باید این فعالیت مالی را به دقت تجزیه کنند و سپس به صورت بدهکاری یا بستانکاری آن را ثبت نمایند. پس از ثبت، اطلاعات سند باید در دفتر روزنامه وارد شود.

گزارش دهی و طبقه بندی

گزارش دهی و طبقه بندی یکی از وظایف حسابداری شرکت خدماتی بوده که طی آن حسابدار، داده‌های مالی را بین دفترها منتقل می‌کند. این امر، بررسی نهایی عملکرد شرکت را برای حسابداران و مدیران شرکت راحت‌تر می‌کند.

خلاصه کردن

حسابدار خدماتی باید بتواند فعالیت‌های مالی را به اطلاعات خلاصه شده و ساده تبدیل کند و آن‌ها را به مدیران خود تحویل دهد.

تهیه صورت های مالی

یکی از وظایف مهم حسابداران خدماتی، تهیه و تنظیم صورت‌های مالی مربوط به حسابداری شرکت‌های خدماتی است. این صورت‌های مالی اگر به صورت دقیق تنظیم شوند، می‌توانند موفقیت یا عدم موفقیت سیاست‌های یک شرکت را در رسیدن به اهداف خود نشان دهند.

بستن حساب‌ ها

برای بستن حساب‌ها، حسابدار باید در ابتدا بستانکاری، بدهکاری، سرمایه و تراز نهایی آن‌ را مشخص نموده و سپس برای بستن حساب‌های شرکت و افتتاح حساب‌های جدید اقدام کند.

وظایف دیگر

از وظایف دیگر حسابداری شرکت خدماتی می‌توان به محاسبه حقوق اعضا، مدیریت پرداخت، دریافت و چک، رد کردن بیمه پرسنل و پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشاره کرد.

در حسابداری خدماتی صورت های مالی چند نوع هستند؟

صورت‌های مالی حسابداری خدماتی شامل صورت سود و زیان، صورت سود و زیان جامع، صورت ترازنامه و صورت جریان‌های نقدی می‌شوند.

صورت سود و زیان

صورت سود و زیان، مهم‌ترین گزارش مالی حسابداری خدماتی به شمار می‌آید که سود و زیان شرکت را در یک دوره مالی مشخص می‌کند. طبق این گزارش می‌توان به عملکرد شرکت در دوره مالی مشخص پی برد.

صورت سود و زیان جامع

صورت سود و زیان جامع نیز مانند صورت سود و زیان، به بررسی هزینه‌ها و درآمدهای یک دوره مالی می‌پردازد؛ اما به صورت جامع‌تر، این گزارش مواردی همچون تعدیلات و اثرات سنواتی را نیز بررسی می‌کند.

صورت ترازنامه

صورت ترازنامه یا وضعیت مالی حسابداری شرکت‌ خدماتی مواردی همچون دارایی، بدهی و سرمایه شرکت را مورد بررسی قرار می‌دهد که مربوط به منابع و تعهدات اقتصادی آن هستند.

صورت جریان های نقدی

منظور از صورت جریان‌های نقدی، گزارش پرداختی‌ها و دریافتی‌های شرکت در یک سال مالی است که همه‌ی فعالیت‌های سرمایه گذاری، عملیاتی و تامین مالی شرکت را در بر می‌گیرد.

حسابداری خدماتی چه تفاوتی با حسابداری شرکتی دارد؟

حسابداری شرکتی، شاخه‌ای از حسابداری بوده که انواع حسابداری شرکت‌ها را شامل می‌شود و امور مالی شرکت‌ها مانند حقوق، خرید و فروش، ترازنامه، مالیات و موارد دیگر را کنترل می‎‌کند. انواع حسابداری شرکتی شامل مواردی همچون حسابداری شرکت تولیدی، حسابداری شرکت پیمانکاری، حسابداری شرکت بازرگانی و حسابداری شرکت خدماتی می‌شوند. در واقع حسابداری شرکت‌های خدماتی بخشی از حسابداری شرکتی به حساب می‌آید که به صورت تخصصی در حسابداری خدماتی فعالیت می‌کند.

حسابداری دولتی با حسابداری خدماتی چه تفاوت هایی دارد؟

حسابداری شاخه‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها حسابداری دولتی است. در حسابداری دولتی، دو بحث بودجه و مالیات بسیار پررنگ است و اغلب وظایف حسابداران این زمینه نیز حول این دو موضوع شکل معین می‌شود.

تفاوت اصلی این حسابداران با حسابداران خدماتی نیز در همین موضوع دیده می‌شود که حسابداران دولتی نقش پررنگ‌تری در کنترل و نظارت بر بودجه و مالیات دارند. تفاوت دیگر آن‌ها نیز در محل کار این دو نوع حسابدار است. حسابدار خدماتی فقط در شرکت‌های خدماتی می‌تواند مشغول به کار شود؛ در صورتی که حسابدار دولتی از شرکت تا دولت می‌تواند کار کند.

حسابداری شرکت خدماتی چگونه امور مالی شرکت را سازماندهی می کند؟

حسابداری شرکت خدماتی یکی از زیر مجموعه‌های حسابداری شرکتی محسوب می‌شود. این نوع حسابداری به صورت اختصاصی به بررسی امور شرکت‌های خدماتی می‌پردازد و حسابرسی‌های جزئی این سازمان را انجام می‌دهند. حسابداران خدماتی دارای وظایف مختلفی از جمله ثبت اسناد حسابداری، گزارش دهی و طبقه بندی، خلاصه کردن، تهیه صورت‌های مالی و بستن حساب‌ها هستند.

این وظایف باعث به وجود آمدن چرخه حسابداری خدماتی می‌شود که شامل مراحل مختلفی جهت بررسی عملکرد‌های مالی شرکت در پایان یک سال مالی می‌شوند. چرخه حسابداری به حسابداران خدماتی این امکان را می‌دهد  تا بتوانند عملکرد شرکت را در رسیدن به اهداف آن بررسی کنند و گزارش کامل و دقیقی را به مدیران خود ارائه دهند.

پرسش و پاسخ در حوزه حسابداری شرکت خدماتی

 در حسابداری دولتی، دو بحث بودجه و مالیات بسیار پررنگ است و اغلب وظایف حسابداران این زمینه نیز حول این دو موضوع شکل معین می‌شود.

تفاوت اصلی این حسابداران با حسابداران خدماتی نیز در همین موضوع دیده می‌شود که حسابداران دولتی نقش پررنگ‌تری در کنترل و نظارت بر بودجه و مالیات دارند. تفاوت دیگر آن‌ها نیز در محل کار این دو نوع حسابدار است.

  1.  در واقع حسابداری شرکت‌های خدماتی بخشی از حسابداری شرکتی به حساب می‌آید که به صورت تخصصی در حسابداری خدماتی فعالیت می‌کند.
  • ثبت اسناد حسابداری
  • گزارش دهی و طبقه بندی
  • خلاصه کردن
  • تهیه صورت های مالی
  • بستن حساب‌ ها
  1. صورت سود و زیان
  2. صورت سود و زیان جامع
  3. صورت ترازنامه
  4. صورت جریان های نقدی

خدمات مالیاتی

خدمات مالی

خدمات حسابرسی

دوره های آموزشی

آیا نیاز به مشاوره در حوزه خدمات مالی نیاز دارید؟

برای دریافت مشاوره مالیاتی همین حالا با ما تماس بگیرید

مشاوره رایگان خدمات مالی بگیرید