حسابداری شرکت بیمه

حسابداری شرکت بیمه
اگر شما هم برای امور حسابداری شرکت یا موسسه تان نیاز به یک موسسه حسابداری حرفه ای دارید، شرکت حسابداری آرمان ناب با سال ها تجربه و تخصص در زمینه ارائه خدمات مالی و مالیاتی آماده یاری شما در این زمینه است.
کافیست با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما یک مشاوره تخصصی در این زمینه به شما ارائه کنند.
صنعت بیمه در هر کشور در رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی آن سرزمین کمک میکند. در سالهای اخیر افزایش تقاضا برای بیمه از سوی مردم و گسترش شرکتهای بیمه، سبب شده است که حسابداری شرکت بیمه از اهمیت زیادی برخوردار باشند.
امروزه شرکت های بیمه ای با چالشهای زیادی از جمله افزایش مقررات، نوآوری، فضای رقابتی بالا و معاملات گسترده روبرو هستند.
رشد قابل توجه برخی شرکت های بیمه در سالهای اخیر در زمینه حق بیمه دریافتی، سودآوری، افزایش تقاضا و غیره، موجب اهمیت وجود سیستم حسابداری شرکت بیمه شده است. خدمات حسابداری بخش اساسی در شرکتهای بیمه محسوب میشود.
حسابداری شرکت بیمه چیست و چگونه انجام میشود؟
حسابداری شرکت بیمه شامل مجموعه قوانین و روش های جمع آوری، طبقه بندی، اندازهگیری، تست، جمع بندی، گزارش، تجزیه و تحلیل و نظارت بر اطلاعات مالی میشود.
در هر سازمان حسابداری فرایند ثبت معاملات و صورت مالی آن است. مدیریت حسابداری شرکت های بیمه با توجه به معاملات متعدد پیچیده، پر ریسک و حساس خواهد بود.
رشد قابل توجه شرکتهای بیمه در زمینه حق بیمه دریافتی، سودآوری و افزایش تقاضا اهمیت وجود سیستم حسابداری شرکتها را بیشتر کرده است. به طور کلی حسابداری شرکت بیمه به دلیل خدمات زیر اهمیت خاصی دارد:
- کاهش وظایف و مسئولیتها
- بهبودبخشی دقت و کیفیت کار
- افزایش کارایی و بهرهوری شرکت
- ارتقاء اثربخشی هزینه
- مدیریت صحیح و کارآمد زمان
- افزایش دقت در روند ثبت معاملات
در شرکت بیمه، دوره های مالی چگونه تعریف می شوند؟
فاصله زمانی میان دو مقطع تاریخی که گزارش مالی برای آنها تهیه می شود، دوره مالی نامیده میشود. این دوره میتواند شش ماهه یا یک ساله باشد.
بر اساس قانون تجارت کشور ما عموما دوره مالی در سازمانها و همه بنگاه های اقتصادی از اول فروردین ماه آغاز میشود و در پایان اسفند ماه به پایان می رسد.
در تهیه صورتهای مالی پایان دوره شرکتهای بیمه باید توجه داشت که طبق قرارداد بسته شده با بیمه گذاران شرکت های بیمه تا پایان مدت بیمه نامه متعهد به پوشش هرگونه خطر هستند و از آنجا که پایان مدت بیمهنامه با پایان دوره مالی یکسان نیست در تهیه صورتهای مالی باید به این نکته توجه داشت.
در شرکت های بیمه به چه مواردی خسارت اطلاق می شود؟
شرکت بیمه در ازای بروز خسارت به بیمه گذار مبلغی را پرداخت میکند که هزینه خسارت نام دارد. در واقع هرگونه پول و مبلغ که در ازای جبران خسارت مالی یا جانی به طرف قرارداد پرداخت میشود را خسارت میگویند.
هزینه خسارت میتواند هزینه برای خسارات ناشی از تصادف، خسارت ناشی از بیماری و خسارت ناشی از هزینههای بیمارستانی و عملهای جراحی، خسارت ناشی از فوت یا نقص عضو، خسارت ناشی از آسیب به اموال یا محصولات کشاورزی، خسارت ناشی از آتش سوزی و بسیاری موارد دیگر باشد.
حسابداری شرکت بیمه چه اهمیتی دارد؟
به دلیل نوع فعالیت و پیچیدگیهای زیاد عملیات بیمه، کارایی حسابداری شرکت بیمه بسیار اهمیت دارد. ترازنامه صورتهای سود و زیان مالی به شرکتهای بیمه کمک می کنند تا از نظر اقتصادی بتوانند تصمیمات مناسب را بگیرند.
گزارش صورتهای مالی دقیق توسط حسابداری شرکت بیمه کمک میکند تا وضعیت مالی شرکت خود را درک کرده و با برنامه ریزی و تخصیص اصولی بودجه منجر به کاهش هزینهها شوند.
همچنین حسابداری شرکت های بیمه در تجزیه و تحلیل استراتژی اجرایی شرکت کمک شایانی میکند. سیستم حسابداری شرکت بیمه با بررسی و پردازش صحیح، روند امور مربوط به حقوق و دستمزد را تسهیل میبخشد. جریان نقدینگی جزو مهمترین بخشهای هر شرکت است.
سیستم حسابداری شرکت بیمه کنترل جریان نقدینگی را برعهده دارد و شامل مدیریت و کنترل حسابهای دریافتی، مبلغ قابل پرداخت وامهای بانکی، دفترداری و بسیاری موارد دیگر میشود.
سیستم حسابداری به شرکتهای بیمه کمک میکند تا فرصتهای سرمایه گذاری موجود در بازار را تجزیه و تحلیل کنند و با شناسایی بهترین فرصت، سرمایه گذاری لازم را انجام دهند.
حسابرسی صورتهای مالی سالانه یا ماهانه شرکتهای بیمه جهت تجزیه تحلیل و بررسی روند رشد آن در دوره های مختلف، همچنین ارزیابی و بررسی و رشد داراییهای سازمان از جمله زمین ساختمان و ماشین آلات توسط سیستم حسابداری شرکت بیمه انجام می شود.
آیا حسابداری شرکت بیمه همه به یک صورت انجام می شود؟
امروزه شرکتهای بیمه در بیش از یک زمینه به فعالیت مشغول هستند. این شرکتها برای پیشبرد اهداف خود اقدام به افتتاح شعب و استخدام نمایندگان می کنند.
نحوه حسابداری شرکت بیمه بنا به اهداف و خط مشی اصلی و همچنین فعالیت آنها متفاوت خواهد بود. بنابراین نحوه حسابداری شرکت های بیمه بسته به فعالیت آنها تفاوتهایی دارد.
آیا حسابداری شرکتهای بیمه با نحوه حسابداری سایر شرکت ها متفاوت است؟
شناسایی و بررسی درآمد شرکت های بیمه با دیگر شرکتها تفاوت اساسی دارد. فعالیت اصلی شرکت های بیمه صدور انواع بیمه نامه است که منبع اصلی درآمد آنها نیز این بیمه نامهها هستند.
همچنین بخشی از درآمد شرکتهای بیمه از طریق شعب و نمایندگی های فعال آنها به دست میآید. بنابراین بررسی درآمد شرکتهای بیمه و نمایندگی های آنها با سایر شرکت ها و مشاغل تفاوت بسیاری دارد.
حسابداری شرکت بیمه نیاز به یک سیستم حسابداری متناسب با آن را دارد. مدیریت نقدینگی بالای شرکتهای بیمه از دیگر خصوصیات شرکت های بیمه بوده و و از این لحاظ روشهای حسابداری شرکتهای بیمه تفاوت زیادی با حسابداری سایر شرکتها دارد.
در حسابداری شرکت بیمه تمامی هزینه های مهم و اساسی کدامند؟
از مهمترین امور حسابداری بیمه برآورد هزینههای شرکتهای بیمه است. برخی از این هزینهها موارد زیر هستند:
- هزینه صدور
- هزینه بیمه
- هزینه خسارت
- هزینه بیمه مازاد
- هزینه خسارت معوق
- هزینه ذخیره خسارت معوق
- هزینه کارشناس بیمه
- هزینه استهلاک
هزینه تبلیغات کارمزد و بازاریابی از جمله هزینههایهزینههاحساب میآیند. بیمه گذار، هزینهای را بابت خرید بیمه نامه به شرکت پرداخت میکند که هزینه بیمه نامیده می شود.
هزینه بیمه مازاد مبلغی اضافی است که از بیمه گذار به عنوان حق بیمه به دلیل موقعیتش دریافت میشود. فرد بیمه گر باید به دلیل خسارت یا شرایطی که قرارداد تایید میکند هزینه خسارت پرداخت کند.
هزینه کارشناسی بیمه شامل هزینههایی هستند که شرکت بیمه بابت شناسایی موارد بیمه قبل از صدور بیمهنامه و بعد از خسارت باید پرداخت کند.
قوانین مربوط به حسابداری شرکت بیمه چیست؟
هر شرکت و سازمانی برای رسیدن به اهداف خاص خود مدیریت برنامهها، کنترل و نظارت بخشهای خود قوانین و چهارچوبی تعبیه میکند.
با توجه به اهمیت کار شرکت های بیمه ای و مشتریان بسیار زیادی که دارند حسابداری شرکت بیمه برای مدیریت بهتر امور اداری و قانونی خود قواعد و قوانین و چارچوب های خاصی را دایر میکنند.
قوانین حسابداری بیمه عمدتاً شامل تمامی شعب نمایندگی ها محاسبه درآمد سود و زیان، حق بیمه، حقوق و کارمزدهای پرداختی میشود.
همچنین عملکردهای مالی، ترازنامههای مالی، مطالبات و بدهکاریهای سازمان مالیات، پرداخت خسارت از دیگر قوانین و مقررات حسابداری شرکت بیمه هستند.
بر اساس چارچوبها و قوانین حسابداری شرکت بیمه وظایف و اختیارات و مسئولیتهای شعب و نمایندگیها و پرسنل تعیین میشود تا بتوانند بر کلیه امور شرکت خود مسلط باشند.
این فعالیتها برای مدیریت بهینه فرایند امور مالی و حسابداری شرکت بیمه کارآمد و پراهمیت بهشمار میآیند. قوانین و مقررات مربوط به حسابداری شرکت بیمه از استانداردهای حسابداری تبعیت میکند.
برای مثال استاندارد ۲۸ حسابداری یکی از استاندارد هایی است که در زمینه حسابداری شرکت های بیمهای قوانین مهمی را مشخص کرده است.
مراحل حسابداری شرکت بیمه به چه صورت است؟
حسابداری بیمه، نمایندگیها و شعب آن به دو صورت حسابداری متمرکز و حسابداری غیر متمرکز انجام میشود. در روش متمرکز تمام امور از جمله بستن حسابها، سود و زیان دوره، گزارشها و صورتهای مالی در شرکت مادر انجام میشود.
حسابداری غیر متمرکز چیست و چگونه انجام میشود؟
در سیستم حسابداری غیرمتمرکز، حسابداری مربوط به امور پرداخت، خسارت بیمه، صدور بیمه نامه، دریافت حق بیمه و غیره در شعب و نمایندگیها صورت میپذیرد.
تمامی اطلاعات در سیستم حسابداری شرکت مادر بررسی و تجزیه و تحلیل می شود. در سیستم حسابداری غیرمتمرکز تمام شعب و نمایندگیها اطلاعات مورد نیاز شرکت بیمه مانند مدارک صورتهای مالی، گزارشها و حسابها را جمعآوری میکنند و برای شرکت مادر ارسال میکنند؛ اما سوابق در شعب یا نمایندگی ها باقی میماند.
حسابداری شرکتها فرایند ثبت معاملات و صورت مالی هر سازمان است و وجود این بخش برای هر سازمان یا شرکتی ضروری است.
حسابداری شرکت بیمه یک بخش اساسی در بیمه محسوب میشود و شامل مجموعه قوانین و روش های جمع آوری. طبقه بندی. اندازه گیری. ثبت. جمع بندی. گزارش. تجزیه و تحلیل و نظارت بر اطلاعات مالی شرکت بیمه است.
پرسش و پاسخ در زمینه حسابداری شرکت های بیمه
حسابداری بیمه، نمایندگیها و شعب آن به دو صورت حسابداری متمرکز و حسابداری غیر متمرکز انجام میشود. در روش متمرکز تمام امور از جمله بستن حسابها، سود و زیان دوره، گزارشها و صورتهای مالی در شرکت مادر انجام میشود.
در سیستم حسابداری غیرمتمرکز، حسابداری مربوط به امور پرداخت، خسارت بیمه، صدور بیمه نامه، دریافت حق بیمه و غیره در شعب و نمایندگیها صورت میپذیرد.
فاصله زمانی میان دو مقطع تاریخی که گزارش مالی برای آنها تهیه می شود، دوره مالی نامیده میشود. این دوره میتواند شش ماهه یا یک ساله باشد.
بر اساس قانون تجارت کشور ما عموما دوره مالی در سازمانها و همه بنگاه های اقتصادی از اول فروردین ماه آغاز میشود و در پایان اسفند ماه به پایان می رسد.




خدمات مالیاتی




خدمات مالی




خدمات حسابرسی
دوره های آموزشی
- حسابداری پیشرفته
- حسابداری مقدماتی
- حسابداری بازار کار
- حسابداری مالیاتی
- حسابداری صنعتی
چگونه ما میتوانیم به شما کمک کنیم؟
برای دریافت مشاوره مالیاتی همین حالا با ما تماس بگیرید