حسابداری شرکت‌های باربری با قوانین 1401

حسابداری شرکت باربری

اگر شما هم برای شرکت خود به خدمات حسابداری حرفه ای نیاز دارید، شرکت حسابداری آرمان ناب با سال ها تجربه در این زمینه آماده یاری شما در این زمینه است. کافیست با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما یک مشاوره تخصصی به شما ارائه کنند.

برای حسابداری شرکت‌های باربری سالانه یا به طور فصلی قوانین و مقررات خاصی وضع می‌شود و این اهمیت به این دلیل است که اوضاع حسابرسی کشور در یک وضع متعادل باشد و هیچگونه ابهامی در آن به وجود نیاید.

تعیین این موارد در سال 1401 مثل سال‌های پیشین با توجه به نرخ تورم کشور صورت می‌گیرد و  از جمله تعیین مبلغ کرایه برای انواع حمل بار است. کمیسیون‌های مورد نظر برای این جابجایی‌ها، با توجه به خرج و مخارج سال 1401 تعیین می‌شود. 

بسیاری دیگر از مسائل از جمله هزینه‌های بیمه و سلامت بار، هزینه سوخت‌ها و دیگر موارد برای حسابداری شرکت‌های باربری نیز به صورت سالانه اطلاعات و مقرراتی عرضه می‌شوند تا این ارگان‌ها با روش حسابرسی معمولیشان آشنایی داشته باشند و هیچ گونه تخلفی در موارد مالی صورت نگیرد.

حسابداری شرکت‌های باربری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

حسابداری شرکت‌های باربری با توجه به آمار بالای حمل و نقل باید مدیریت شده و طبق برنامه پیش رود. هر چند که در همه مشاغل حسابرسی کردن دارای اهمیت است. اما در شرکت‌های باربری چون فاکتورهای خرید و فروش و مدارک مخارج بسیاری وجود دارد؛ حسابداری از مهم‌ترین تخصص‌ها در این شرکت‌ها محسوب می‌شود که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

حسابداری شرکت‌های باربری به منظور حسابرسی درآمدها، رسیدگی به فاکتورها و برگه‌های هزینه در نظر گرفته شده است تا تمامی حساب‌های کسب شده و خرج شده شرکت‌های باربری بدون مشکل و به درستی صورت بگیرد.

حسابداری شرکت‌های باربری به این شکل انجام می‌شوند که یک حسابدار به طور تخصصی باید بتواند با بارنامه‌ها آشنایی داشته باشد و تمامی اطلاعات حسابرسی این شرکت‌ها در فاکتورهایی به اسم باربری به طور دقیق با ارائه تاریخ، مبلغ به عدد و حروف عرضه کند.

بارنامه‌هایی که حسابدار به آن رسیدگی می‌کند شامل حق کمیسیون، بیمه حمل بار، حق پایانه، حق اداره راه و غیره است. همچنین جمع کل تمامی هزینه‌های دریافتی نیز ثبت و مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

حسابداری شرکت‌های باربری چه تفاوتی با سایر شرکت‌ها دارد؟

همانطور که گفتیم حسابداری برای شرکت‌های باربری به دلیل اسناد و مدارکی که در آن وجود دارد؛ بسیار تخصصی و مهم است. همچنین حسابرسی که عمل رسیدگی به این شرکت‌ها را دارد باید شناخت کافی از مراحل و روند حسابرسی این شرکت‌ها را داشته باشد.

یک حسابدار شرکت باربری باید با فاکتورهای بارنامه‌ای یا برگه‌های هزینه شده این شرکت‌ها آشنایی داشته باشد و بتواند تمامی هزینه‌های خرج شده و سودها و درآمدهایی که کسب شده است را ثبت و بررسی کند. چیزی که شاید در سایر شرکت‌ها آن‌قدر پیچیده و دارای انواع برگه‌های هزینه‌های خاص نباشد.

حسابداری شرکت‌های باربری شامل چه مراحلی است؟

حسابداری شرکت‌های باربری شامل مراحلی است که ما در این قسمت به طور خلاصه به آن اشاره خواهیم کرد:

  •     انبارنامه

انبارنامه یا رسید انبار دارای فاکتورها و برگه‌های رسید خاص خود است که یک حسابدار شرکت حمل و نقل باید امور تحویل و تخلیه بار را به شکلی صحیح پیگیری کند. 

  •     مرحله کریری

در این مرحله لازم به ارائه مدارک باربری بین المللی و حسابرسی آن‌ها است و خود این مورد شامل مواردی جداگانه می‌باشد که رسیدگی به آن‌ها جزو وظایف حسابدار محسوب می‌شود. 

  •     مرحله فورواردی

این مرحله شامل عقد قرارداد شرکت‌های باربری با مالکان محموله یا سازنده‌های محصولات مختلف بوده که قرار است حمل و نقل بار آن‌ها توسط شرکت‌های باربری صورت گیرد. تمامی موارد جزئی‌تر این مدارک توسط خود ارسال کنندگان یا تحویل گیرندگان این کالاها بررسی می‌شود. اما حسابرس این شرکت‌ها باید دستمزد رانندگان را بپردازد و با طرفین معامله رسیدگی‌های مالی مربوطه را انجام دهد.

در حسابداری شرکت‌های باربری هزینه‌ها چگونه طبقه‌بندی می‌شوند؟

هزینه‌هایی که به صورت متعارف در وظايف حسابداری ها و حسابدارها وجود دارد شامل مراحل زیر است:

  • رسیدگی مخارج عادی و اداری
  • رسیدگی مخارج عرضه و فروش
  • مخارج مالی
  • مخارج موارد استهلاکی
  • رسیدگی به امور پرداخت دستمزد کارکنان

مواردی که برای شما بیان کردیم، حساب معمولی و مشابه در همه شرکت‌ها است. اما در شرکت‌های حمل و نقل موارد حسابداری به طور خاص وجود دارد:

  • مخارج مربوط به عرضه و فروش
  • باربری
  • انبارداری
  • بازاریابی
  • بسته بندی
  • تبلیغات
  • حمل و نقل به داخل: این مورد شامل محصولات و کالاهایی بوده که تهیه شده و برای خرید آن‌ها پول پرداخت شده است.
  • حسابرسی حمل در داخل: حمل در داخل به معنی جابجایی کالا در خود شرکت است. مثلا حمل مواد خام از انبار به جریان تولید شرکت که به عنوان تولید غیر مستقیم ارائه می‌شود.
  • حمل به خارج: این نوع حسابرسی مربوط به عرضه و فروش و کالاهایی بوده که قرار است فروخته شوند.

هزینه‌ های سربار در حسابداری شرکتهای باربری شامل چه مواردی است؟

هزینه‌های سربار به طور کلی و در تعریف عام به مخارجی مربوط بوده که برای نقل و انتقالات کالاهایی با عنوان تولید غيرمستقيم صورت می‌گیرد. همچنین محصولات اولیه و خام شرکت از انبار آن برای ساختن و تولید یک کالای خاص وارد جریان تولید شرکت می‌شود.

انواع ثبت در حسابداری شرکتهای باربری کدامند؟

ثبت در حسابداری یکی از مهم‌ترین تخصص‌هایی است که حسابدار یک شرکت حمل و نقل باید از آن اطلاع کافی داشته باشد. ثبت سند حسابداری شامل همه فاکتورها، اسناد و رسیدهایی است که در جریان مالی عرضه و ارائه می‌شوند. تمامی این ثبت حسابرسی‌ها با کمک نرم افزارهای خاص حسابداری انجام می‌شود.

در صورتی‌ که در ثبت حسابداری اسناد و امور مشکلات و کم کاری‌هایی پیش آید؛ کل مسیر حسابداری شرکت حمل و نقل و نتیجه آن با مشکل مواجه می شود. پس این موضوع را باید به عنوان پایه و اساس انواع حسابداری‌ها در نظر بگیرید.

ثبت اسناد مخارج باربری در امور حسابداری

این مورد شامل مواردی است که تعیین می‌کند مخارج حمل بار بر عهده تحویل گیرنده یا فرستنده باشد که این توافق وقتی بین خریدار و فروشنده مشخص شد باید بخش حسابداری شرکت حمل و نقل در جریان آن باشد. هرکدام از این موضوعات که در عمل ثبت پرداخت هزینه‌ها را چه کسی برعهده می‌گیرد و اینکه این هزینه‌ها قرار است توسط خریدار یا فروشنده صورت گیرد؛ مهم است و باید به آن توجه شود.

در حسابداری شرکتهای باربری درآمد یک شرکت چگونه محاسبه می‌شود؟

درآمدها در حسابداری شرکت‌های باربری طبق بارنامه‌های صادر شده صورت می‌گیرد و اینکه این بارنامه‌ها هر چند روز یک بار صادر می‌شوند. ضمن اینکه باید مبالغ متوسطی که برای هر حمل و نقل در نظر گرفته می‌شود نیز محاسبه شود. تمامی این موارد با توجه به میزان روز کاری تعیین کننده حساب درآمدهای شرکت باربری است.

تعادل و بالانس درآمدهای یک شرکت باربری چگونه محاسبه می‌شود؟

تعادل و بالانس درآمدهای شرکت‌های باربری با توجه به استانداردهایی که سالانه برای این شرکت‌ها تعیین می‌شود و هزینه‌های در نظر گرفته شده و مخارجی که قرار است انجام گیرد؛ تعیین می‌شود.

تمامی این موارد و حسابرسی کلی امور مالی مربوط به موارد هزینه شده و دریافت شده و همچنین مالیات‌هایی که گرفته می‌شوند نیز کمک خوبی به ایجاد این تعادل است. وظیفه اصلی و مهم حسابدار در شرکت‌های حمل و نقل کمک به ایجاد یک تراز در مخارجی که می‌شود و درآمدهایی که به دست می‌آید؛ است.

در حسابداری شرکت‌های باربری چه فرم‌هایی مورد نیاز هستند؟

  •     رسید بارنامه
  •     فاکتورهای فروش
  •     رسید مبدا
  •     عدل بندی
  •     برگه نظارت یا بررسی
  •     گواهی بیمه
  •     رسید صادرات

اسناد ویژه ای که برای حسابرسی شرکت‌های حمل و نقل ارائه می شود:

  •     فاکتور گواهی صورت گرفته
  •     فاکتور تاییدیه
  •     رسید وزن کالاها
  •     فاکتور کنسولی
  •     فاکتور آنالیزور تولید محصولات
  •     رسید بهداشت و سلامت
  •     فاکتور بی ضرر بودن

در حسابداری شرکت‌های باربری دارایی‌ها چه نقشی دارند؟

دارایی‌ها در حسابداری شرکت‌های باربری کمک می‌کند که اعتماد کردن به این شرکت‌ها به جا باشد و تمامی درآمدها و هزینه‌ها طبق اصول مصوباتی کشور بررسی شوند. دارایی‌ها یک نظارت اصولی و همه جانبه بر موارد مالی این شرکت‌های باربری دارند و این موضوع باعث می‌شود که این شرکت‌ها در دریافت هزینه‌ها دچار تخلف و کم کاری نشوند.

دارایی‌ها به صورت جاری و غیر جاری تمامی امور مالیاتی یک شرکت حمل و نقل را تحت نظر دارند و از طریق این نظارت‌ها و تعیین مالیات‌های لازم برای آن ها، یک حالت توازن بین درآمد به دست آمده و مخارج هزینه شده صورت می‌گیرد.

سخن پایانی

هدف از نوشتن این گفتار بیان جزئیات در رابطه با حسابداری شرکت‌های باربری است. همین موضوع نشان از اهمیت وجودی این شرکت‌ها در کشور و تعیین و تکلیف‌های مالی آن‌ها می‌دهد تا طبق قوانین کشور یک شرایط حمل و نقل آسان و با امنیت صورت گیرد.

شرکت‌های حمل و نقلی در کشور شرایط باربری را در سطح کشور و بین المللی به بهترین نحو فراهم می کنند تا تولید کننده و توزیع کننده هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشند و بتوانند با خیال آسوده چنین وظیفه مهمی را به این شرکت‌ها محول کنند.