تکالیف مالیاتی

تکالیف مالیاتی با شرکت حسابداری آرمان ناب
اگر شما هم برای تکالیف مالیاتی و امور مالیاتی خود نیاز به یک شرکت حسابداری حرفه ای دارید، شرکت آرمان ناب با سال ها تجربه در این حوزه آماده ارائه خدمات به کلیه موسسات و شرکت های دولتی و خصوصی است.
کافیست با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما یک مشاوره تخصصی به شما ارائه کنند. (برای تماس روی یکی از شماره ها کلیک یا لمس کنید)
تکالیف مالیاتی، همان مالیات اصناف مختلف است که به صورت سالانه و برخی ماهانه باید پرداخت کنند. در واقع تمام افراد حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات می باشند، این تکالیف مالیاتی مانند یک تکلیف و برنامه ضروری است که افراد باید به آن عمل کنند.
محاسبه تکالیف مالیاتی، بر اساس درآمد ماهانه شخص و یا شرکت انجام می شود. بنابراین بر اساس قانون افراد باید مقدار مشخص شده ای از درآمد خود را به عنوان مالیات به اداره مالیات بپردازند.
تکالیف مالیاتی هر چند وقت یکبار باید تسویه شود؟
تسویه تکالیف مالیاتی بر اساس شغل و خرید و فروش کالا ممکن است متفاوت باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
تسویه روزانه تکالیف مالیاتی:
اشخاص حقیقی و حقوقی برای تسویه روزانه بایستی فرآیند ثبت و بایگانی مدارک، فروش و هزینه ها را در سیستم حسابداری و تحریر دفتر کل و روزنامه ثبت کنند. بنابراین هر چه این ثبت به صورت مرتب و روزانه انجام شود، از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود. دقت کنید که حداکثر ثبت این وقایع، از 20 روز نباید بیش تر شود.
تسویه ماهانه تکالیف مالیاتی:
تسویه ماهانه تکالیف مالیاتی، از دیگر وظایف شرکت ها می باشد که موظف به انجام آن هستند. تهیه، تنظیم و ارسال لیست بیمه کارکنان و مالیات حقوق از جمله این تکالیف می باشد و حداکثر تا یک ماه برای ارسال آن فرصت دارند.
تسویه فصلی تکالیف مالیاتی:
از دیگر وظایف اشخاص حقیقی و حقوقی، انجام تکالیف فصلی معاملات است که باید به صورت اظهارنامه ارزش افزوده ارسال شود. این اظهارنامه باید 15 روز بعد از پایان هر فصل از طریق سامانه VAT ارسال شود.
همچنین مهلت ارسال اظهارنامه دوره چهارم به دلیل تداخل با تعطیلات عید نوروز، تا پایان فروردین ماه تمدید می گردد. در این اظهارنامه، گزارشات به صورت کلی بوده و افراد با اعلام میزان خرید، فروش و هزینه می توانند این کار را انجام دهند.
تسویه سالانه تکالیف مالیاتی:
جزء مهم ترین تکالیف مالیاتی محسوب می شود که به آن اظهارنامه عملکرد نیز می گویند. بر اساس این تکالیف اشخاص حقیقی باید تا پایان خرداد ماه و اشخاص حقوقی تا 4 ماه پس از اتمام سال مالی خود مهلت ارسال اظهارنامه را دارند.
بیشتر بخوانید: خدمات مالیاتی
تشکیل پرونده مالیات بر درآمد مشاغل چیست؟
مالیات بر درآمد مشاغل برای تمامی اصناف، کسبه، صنعت گران و شرکت هایی که درآمد حاصل از اشتغال به مشاغل آزاد که به صورت فردی یا مشارکت های مدنی دارند؛ تعیین می شود.
همچنین تمامی صاحبان کارخانه ها، کارگاه های تولیدی یا افرادی که به صورت حقیقی و از طریق مشاغل آزاد کسب درآمد می کنند؛ مشمولین مالیات هستند. افرادی که به صورت فردی، مشارکت های مدنی انجام می دهند یا با عناوین دیگر در سایر فصل های قانون مالیات مستقیم در ایران از طریق تحصیل درآمد کسب کنند، باید این مالیات را بپردازند.
طبق ماده 95 قانون مالیات مستقیم، افراد دارای کسب و کار به 3 گروه تقسیم می شوند:
- گروه الف: این گروه افرادی هستند که طبق این قانون موظفند فعالیت های شغلی خود را دفاتر و روزنامه ها ثبت کنند.
- گروه ب: این گروه باید بر اساس این قانون فعالیت های شغلی خود را در دفاتر درآمد و هزینه ثبت کنند.
- گروه ج: این گروه از افراد که در بند الف و ب قرار نمی گیرند؛ موظفند خلاصه ای از درآمد و هزینه های کسب و کار خود را بر اساس نمونه های تعیین شده سازمان، امور مالیات نزد خود نگه دارند و در موعد مقرر جهت بررسی ارائه دهند.
مراحل تشکیل پرونده مالیاتی مشاغل
کسبه و اصناف مختلف موظفند برای انجام تکالیف مالیاتی خود، اقدام به تشکیل پرونده کنند. برای تشکیل این پرونده بایستی در دو مرحله تشکیل پرونده الکترونیک و حضوری ثبت نام انجام دهند. در مرحله اول پس از انجام ثبت نام الکترونیکی، با ارائه مدارک و اسناد خود به اداره بایستی ثبت نام حضوری را انجام دهید:
نحوه ثبت نام الکترونیکی
- برای انجام این ثبت نام ابتدا وارد سایت سازمان مالیات به آدرس tax.gov.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه ثبت نام الکترونیک کلیک کنید.
- در این مرحله، پیش ثبت نام انجام شده و با ثبت کد ملی اعضاء شرکت و یا شرکا و همچنین تایید شماره همراه که به نام صاحب اصلی است، پیش ثبت نام به طور کامل انجام می شود.
- در ادامه کد رهگیری، نام کاربری و پسورد برای صاحب اصلی شرکت فرستاده می شود.
- در مرحله بعد توسط نام کاربری و رمز عبور وارد صفحه جدید شده و اطلاعات درخواستی را تکمیل کنید.
محاسبه نرخ مالیات بر درآمد مشاغل
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل در ماده 131 آورده شده است. در واقع این نرخ ثابت نبوده و به صورت پلکانی قابل محاسبه است. این نرخ بر اساس درآمد مشمول مالیات 15، 20 یا 25 درصد می باشد.
- درآمد مشاغل تا 50 میلیون تومان اول مشمول مالیات %15
- درآمد مشاغل تا 50 میلیون تومان دوم مشمول مالیات %20
- سایر درآمدهای مشاغل مشمول مالیات %25
بیشتر بخوانید: رسیدگی مالیاتی
لایحه مالیات بر ارزش افزوده چیست؟
مالیات بر ارزش افزوده که به آن به صورت اختصار VAT هم گفته می شود. VAT همان مالیاتی است که از لحظه شروع کسب و کار در مرحله تولید، فروش و افزایش قیمتی که در پی آن وجود دارد؛ تعیین می شود. در واقع مقدار مالیات بر ارزش افزوده بر اساس هزینه مصرفی برای تولید کالاها می باشد.
این مالیات، جزء مالیات های غیر مستقیم می باشد که در اکثر کشورهای جهان در حال اجرا است. همچنین اشخاص در حال تولید کالا و ارائه خدمات که موظف به پرداخت این نوع مالیات هستند، به عنوان یک انتقال دهنده بار مالیاتی می باشند.
به عبارتی دیگر، هر چقدر میزان کالاهای تولید شما بیش تر باشد، مالیات بر ارزش افزوده نیز افزایش میابد. در این میان، مالیات بر ارزش افزوده بر عهده خریدار نهایی می باشد.
پرونده مالیات بر ارزش افزوده چگونه تشکیل می شود؟
بر اساس ماده 18 قانون مالیات بر ارزش افزوده، بایستی تمام افراد حقیقی و حقوقی طبق ترتیب و اصول سازمان امور مالیاتی کشور مدارک خود را ارائه دهند.
این گروه از افراد موظفند در پی ارائه مدارک، سایر فرم های مربوطه را نیز کامل و اقدام به ثبت نام کنند. توجه داشته باشید که این دسته از افراد باید در زمان مقرر تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند؛ در غیر این صورت بر اساس ماده 22 بند یک، علاوه پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده، شامل جریمه پرداخت نیز می شوند.
این جریمه معادل 75% از مالیات بوده و مهلت پرداخت آن تا تاریخ ثبت نام یا شناسایی حسب مورد می باشد. در واقع ثبت نام برای مالیات ارزش افزوده، طی 7 مرحله انجام می شود که تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که تولید کالا دارند؛ بایستی آن را انجام دهند.
برای ثبت نام ارزش افزوده باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
لازمه انجام پیش ثبت نام رسیدن به مرحله 45 اقتصادی می باشد.
- انجام پیش ثبت نام با ورود به سایت به آدرس evat.ir
- دریافت نام کاربری و رمز عبور جهت ورود از اداره پست
- ورود به سامانه evat.ir از طریق نام کاربری و پسورد و انجام ثبت نام
- مراجعه حضوری به اداره کل ارزش افزوده جهت تشکیل پرونده
- دریافت کلاسه پرونده بعد از گذشت یک هفته از حضور در اداره کل
- اخذ کد واحد مالیاتی از طریق مراجعه به واحد مالیاتی اداره کل
- تکمیل و ثبت اطلاعات پرونده در سامانه شماره اقتصادی
- مراجعه به قسمت ممیز عملکرد و ارزش افزوده درباره تایید پرونده و رسیدن به مرحله 45
مراحل دریافت گواهی ارزش افزوده
- ارسال تمام اظهارنامه های ادوار گذشته
- پرداخت کامل بدهی های ایجاد شده در این دوره ها
- مراجعه به سامانه به آدرس evat.ir
- ورود به قسمت درخواست گواهی ارزش افزوده و ثبت تقاضا
- پیگیری وضعیت تقاضا از طریق سامانه evat.ir
- مراجعه حضوری به اداره کل ارزش افزوده جهت تشکیل پرونده
در نتیجه پس از انجام تمام این مراحل، شرایط تسلیم اظهارنامه فصلی احراز می گردد.
بیشتر بخوانید: اظهارنامه مالیاتی
صورت معاملات فصلی چیست؟
صورت معاملات فصلی برای رعایت حال اصناف و کسبه که موظف به پرداخت تکالیف مالیاتی هستند، طبق ماده 169 (ق.م.م) وضع گردیده است. در این ماده به 3 نکته اساسی برای این گروه از افراد اشاره شده است:
- تمامی شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی که به خرید و فروش کالا مشغول اند؛ موظفند صورت این معاملات را حداکثر تا یک ماه بعد از انجام معامله به سازمان مالیات ارائه دهند. این گروه از افراد می توانند صورت این معاملات را به صورت دستی، پرینت، الکترونیکی و یا بر روی سی دی ارائه دهند. نکته مهم ارسال به موقع این مدارک بوده که برای جلوگیری از جریمه بابت تاخیر در ارسال صورت می گیرد.
- نکته دوم، معاملاتی است که مبلغ آنها تا 10% از حد نصاب مشخص شده است. این گونه معاملات نیازی به ارسال ماهانه نداشته و تنها مودیان می توانند لیست معاملات خود را هر سه ماه یکبار ارائه دهند.
- نکته مهم دیگری که مودیان باید به آن توجه کنند، دریافت کارت اقتصادی است. این افراد ملزم به ارسال مدارک خود به سازمان مالیات به همراه کد اقتصادی ثبت شده در این کارت می باشند. پذیرش این افراد تنها با ارائه این کارت انجام می شود. بدون داشتن کارت اقتصادی هیچ مدرکی از مودی در سازمان مالیات قابل پذیرش و قبول نیست.
اطلاعات بیشتر در زمینه مالیات در: ویکیپدیا
پرسش و پاسخ در زمینه مشاوره حسابداری
بر اساس ماده 18 قانون مالیات بر ارزش افزوده، بایستی تمام افراد حقیقی و حقوقی طبق ترتیب و اصول سازمان امور مالیاتی کشور مدارک خود را ارائه دهند. این گروه از افراد موظفند در پی ارائه مدارک، سایر فرم های مربوطه را نیز کامل و اقدام به ثبت نام کنند. توجه داشته باشید که این دسته از افراد باید در زمان مقرر تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند؛ در غیر این صورت بر اساس ماده 22 بند یک، علاوه پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده، شامل جریمه پرداخت نیز می شوند. این جریمه معادل 75% از مالیات بوده و مهلت پرداخت آن تا تاریخ ثبت نام یا شناسایی حسب مورد می باشد. در واقع ثبت نام برای مالیات ارزش افزوده، طی 7 مرحله انجام می شود که تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که تولید کالا دارند؛ بایستی آن را انجام دهند.
مالیات بر ارزش افزوده که به آن به صورت اختصار VAT هم گفته می شود. VAT همان مالیاتی است که از لحظه شروع کسب و کار در مرحله تولید، فروش و افزایش قیمتی که در پی آن وجود دارد؛ تعیین می شود. در واقع مقدار مالیات بر ارزش افزوده بر اساس هزینه مصرفی برای تولید کالاها می باشد.
این مالیات، جزء مالیات های غیر مستقیم می باشد که در اکثر کشورهای جهان در حال اجرا است. همچنین اشخاص در حال تولید کالا و ارائه خدمات که موظف به پرداخت این نوع مالیات هستند، به عنوان یک انتقال دهنده بار مالیاتی می باشند. به عبارتی دیگر، هر چقدر میزان کالاهای تولید شما بیش تر باشد، مالیات بر ارزش افزوده نیز افزایش میابد. در این میان، مالیات بر ارزش افزوده بر عهده خریدار نهایی می باشد.
مالیات بر درآمد مشاغل برای تمامی اصناف، کسبه، صنعت گران و شرکت هایی که درآمد حاصل از اشتغال به مشاغل آزاد که به صورت فردی یا مشارکت های مدنی دارند؛ تعیین می شود. همچنین تمامی صاحبان کارخانه ها، کارگاه های تولیدی یا افرادی که به صورت حقیقی و از طریق مشاغل آزاد کسب درآمد می کنند؛ مشمولین مالیات هستند. افرادی که به صورت فردی، مشارکت های مدنی انجام می دهند یا با عناوین دیگر در سایر فصل های قانون مالیات مستقیم در ایران از طریق تحصیل درآمد کسب کنند، باید این مالیات را بپردازند.

مشاوره مالیاتی تلفنی

خدمات مالی

خدمات تحریر دفاتر قانونی
دوره های آموزشی
- حسابداری پیشرفته
- حسابداری مقدماتی
- حسابداری بازار کار
- حسابداری مالیاتی
- حسابداری صنعتی
آیا نیاز به مشاوره در حوزه خدمات مالی نیاز دارید؟
برای دریافت مشاوره مالیاتی همین حالا با ما تماس بگیرید