مالیات به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمد برای دولتها و کشورها به حساب میآید.
همچنین پرداخت مالیات، به عنوان یک وظیفه شهروندی مهم در جامعه محسوب میشود و یکی از دغدغههای مهم صاحبان کسبوکارها میباشد.
پرداخت مالیات توسط صاحبان کسبوکارها به دولت کمک میکند تا درآمد لازم خودرا برای تامین هزینه های عمومی را فراهم کند.
اگر شما برای شرکت، سازمان یا موسسه خود به خدمات مالی یا مالیاتی نیاز دارید، شرکت حسابداری آرمان ناب با سالها سابقه در این زمینه، آماده یاری شما در این حوزه می باشد.
کافیست با شماره های زیر تماس بگیرید تا همکاران ما یک مشاوره تخصصی به شما ارائه کنند. برای برقراری تماس روی یکی از شماره های زیر کلیک یا لمس کنید.
از آنجایی که صاحبان کسبوکارها، شرکتها، تاجران و… در تلاش هستند تا مالیات کمتری را پرداخت کنند، باید با یک سری نکات اصولی و مالیاتی آشنا باشند؛ از جمله اعلام حساب بانکی به حوزههای مالیاتی، تا دچار مشکلات و جرائم مالیاتی نشوند.
پاسخ سوالاتی مانند اینکه مالیات چیست؟ قانون مالیات بر حسابهای بانکی چگونه است؟ حسابهای تجاری و مزایای آن چیست؟ و چند نکتهی کلیدی برای امور مالیاتی که باید رعایت کنید را ادامه توضیح خواهیم داد.
مالیات و هرآنچه که باید در مورد آن بدانید
بهتر است قبل از پرداختن به موضوع اعلام حساب به حوزههای مالیاتی، ابتدا با خود بحث مالیات و افراد و انواع آن آشنا شویم.
مالیات به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدی برای دولتها و کشورها شناخته میشود و به هر نوع درآمد و فعالیت اقتصادی که توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی انجام میشود، تعلق میگیرد.
به عبارت دیگر، مالیات یک عایدی اجباری است که برای تأمین هزینههای دولت و خدمات عمومی باید پرداخت شود.
مالیات به چند نوع تقسیم میشود از جمله: مالیات بر درآمد، مالیات بر سود، مالیات بر مصرف، مالیات بر ارث و مالیات بر املاک و… . هر نوع مالیات با معیارهای خاصی محاسبه و تخصیص داده میشود.
افرادی که میبایست مالیات پرداخت کنند، شامل کسانی هستند که درآمدی از هر نوع فعالیت اقتصادی، از جمله حقوق و دستمزد، سود شرکتها، فروش کالا و خدمات و… دارند.
افراد حقیقی و حقوقی هر دو میتوانند مالیات پرداخت کنند. همچنین برخی افراد از پرداخت مالیات معاف هستند؛ مانند برخی از سازمانهای خیریه، ارگانهای دولتی و موارد خاص دیگر که در قانون مالیات تعریف شدهاند.
قانون مالیات بر حسابهای بانکی
برخلاف تصور عموم، افراد و دولتها و حوزههای امور مالیاتی قصد گرفتن مالیات از حسابهای بانکی افراد را ندارند. حتی قانون نیز این اجازه را به آنها نمیدهد.
اما آن چیزی که دربارهی این قانون وجود دارد، اقدامات قانونی است که کمک میکند تا افراد و شرکتهایی که قصد پولشویی و یا فرار مالیاتی دارند را شناسایی شوند. اما چرا نیاز به این قانون در سیستم مالیاتی احساس میشود؟
هر شخصی که در حال کسب درآمد از راههای قانونی است، باید بر اساس قانون میزانی از درآمد خود را به عنوان مالیات پرداخت کند.
حتی کارمندان و کارگران نیز از این قانون پیروی میکنند و هر ماه مقداری از حقوق آنها به خاطر مالیات کسر شده و به اداره مالیات پرداخت میشود.
در کسبوکارهای قانونی، منبع درآمد و مقصد پولهای خروجی کسبوکارها مشخص و معلوم است ولی اگر شخصی یا کسبوکاری قصد دارد میزان درآمد خود را از حوزههای مالیاتی پنهان کند، چنین نتیجه میشود که منبع و مقصد هزینهها نامشخص بودهاست.
یکی از بهترین راههای شناسایی این افراد، کنترل و نظارت روی گردش حسابهای بانکی افراد میباشد.
حسابهای تجاری چیست؟
حساب تجاری، نوعی حساب بانکی است که برای انجام تراکنشهای مالی کسبوکارها و شرکتها استفاده میشود.
حساب تجاری به صورت عمده برای پرداخت هزینهها، دریافت درآمد، انتقال وجه و مدیریت مالی شرکتها به کار میرود.
در واقع، حساب تجاری معمولاً برای نگهداری پول در جریان کسبوکار و همچنین برای پرداخت و دریافت هزینهها و فروشهای محصولات و خدمات به کار میرود.
دانستن این نکته ضروری است که حسابهای تجاری نیز شامل مالیات میشوند و باید مالیات آنها را پرداخت کنید.
از سال 1401 ملاک حسابهای تجاری دیگر افتتاح حساب تجاری در بانک نیست و دولت با دو ویژگی حسابهای تجاری را شناسایی کرده و مالیات آنها را دریافت میکند.
با داشتن بیش از 100 تراکنش و حداقل 35 میلیون تومان واریز به حساب، حساب شما یک حساب تجاری محسوب میشود.
هر دو این شروط باید همزمان رخ دهد تا حساب شما یک حساب تجاری و مشمول مالیات باشد.
ثبت و اعلام حساب بانکی به حوزههای مالیاتی
یکی از راحتترین روشهای اعلام حساب، مراجعه به سایت امور مالیاتی کشور و اعلام شماره حساب تجاری خود میباشد.
شما میتوانید در زمان تکمیل اظهارنامههای مالیاتی نیز شماره حساب تجاری کسبوکار خود را اعلام کنید.
پس از آن، استعلام حساب شما گرفته میشود و در صورت تایید بانک مرکزی، به بانک عامل حساب شما درخواست تغییر وضعیت حساب به حساب تجاری داده میشود.
روش دوم این است که با مراجعه به بانک مرجع حسابتان، حساب خود را تجاری کنید. در این روش باید شمارهی پروندهی مالیاتی خود را به بانک اعلام کنید.
همچنین با تجاری کردن حساب، شما مزایایی را دریافت خواهید کرد. افزایش برداشت غیر حضوری وجه نقد، دریافت وام به عنوان صاحب کسبوکار، عدم محدودیت در افتتاح حساب و… از جمله مزایایی است که میتوانید با تبدیل حساب خود به یک حساب تجاری از آنها بهرمند شوید.
کلام آخر
مالیات یکی از اصلیترین منابع درآمد است که هر کسبوکاری باید مقداری از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کند.
شما به عنوان یک صاحب کسبوکار لازم است حساب تجاری خود را به نهادهای مربوطه اعلام کنید و با رعایت یک سری قوانین از تخفیفهای مالیاتی استفاده کنید. همچنین درنظر داشته باشید در صورت اظهار اطلاعات اشتباه، متقبل جرایمی خواهید شد.
علاوه بر این، برای جلوگیری از پولشویی و فرار از مالیات، سازمانهای امور مالیاتی میتوانند حسابهایی که تراکنشهای مشکوک دارند را بررسی و روی آنها نظارت داشته باشید.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین در صورت نیاز به کمک در امور مالیاتی با ما در ارتباط باشید.
آیا اعلام نکردن حساب تجاری شامل جریمه میشود؟
در صورتی که حساب تجاری خود را اعلام نکنید و یا از حساب دیگری برای تراکنشهای خود استفاده کنید؛ در صورت شناسایی از طرف سازمانهای مالیاتی طبق قانون، مشمول جریمه مالیاتی خواهید شد.
چگونه مالیات پرداختی حسابم را کاهش دهم؟
- پرداخت به موقع مالیات این امکان را به شما میدهد تا اگر جزو افراد خوش حساب هستید بتوانید 5 درصد از کل مالیات را تخفیف بگیرید.
- اسناد و مدارک هزینههای خود را بطور دقیق محاسبه کرده و اظهار کنید.
- شما میتوانید میزان درآمد سال قبل خود را به عنوان درآمد امسال خود نیز اعلام کنید. در صورت کمتر اعلام کردن آن، حساسیت بازرسین مالیاتی افزایش مییابد.
- حتی کوچکترین و کمترین فاکتورها را هم نگهداری کنید.
- اشتراک گذاری درآمد و دارایی خود با برخی از افراد مطمئن خانواده نیز یک راه دیگر به حساب میآید.