مقالات

آموزش مالیات

اهمیت و پیچیدگی قانون مالیات های مستقیم بر آن شده که در این مقاله، این قانون را به زبان ساده شرح دهیم.
رویکرد اصلی قانون های مالیاتی، دستیابی به رشد اقتصادی متناسب با ظرفیت کشور است. این مورد تنها از طریق نقش آفرینی مالیات در نظام مالی کشور میسر می شود. تحقق امر موجب کاهش اتکا به درآمد های نفتی، بهبود توزیع درآمد و مدیریت اقتصادی هرچه بهتر کشور می شود.

توضیح در مورد قانون مالیات های مستقیم به زبان ساده و تشریح آن به سادگی، می تواند مانع از افترا  فرار مالیاتی شود. اگر شما هم نیاز به مشاوره مالی یا مشاوره مالیاتی دارید، کارشناسان ما در شرکت حسابداری آرمان ناب آماده ارائه یک مشاوره تخصصی به شما هستند. کافیت تا با شماره های  02166129658 و 02166128372 تماس بگیرید.

قانون های مالیاتی به چه منظور وضع شده اند؟

قانون های مالیاتی به عنوان یکی از مهم ترین ابزار های سیاست اقتصادی به شمار می آیند.
به عبارت دیگر مالیات نه تنها به عنوان یکی از منابع اقتصادی دولت محسوب می شود، بلکه دولت ها می توانند با استفاده از قانون مالیات مستقیم، سیاست های اقتصادی مختلف و با کمک گرفتن از سیاست های مالیاتی در زمینه توزیع عادلانه ی درآمد و حمایت اقشار آسیب پذیر جامعه، نقش مهمی را ایفا کنند.

چرا درآمد های مالیاتی مهم هستند؟

درآمد های مالیاتی از مهم ترین منابع درآمدی در بودجه بندی دولت ها محسوب می شود. در کشورهای پیشرفته ای همانند آلمان و استرالیا حدود 90% از بودجه دولت ها را درآمد های مالیاتی یا همان مالیات مستقیم تشکیل می دهد.
در کشور ما ایران، علاوه بر درآمد های سرشار نفتی، مالیات در بودجه عمومی دولت نقش مهمی را ایفا می کند.
اهمیت درآمد های مالیاتی، دریافت مستیقیم مالیات و نیاز به آن در اقتصاد کشور، زمانی نقش خود را بیشتر نشان می دهد که نفت و سایر سوخت های فسیلی را به عنوان سرمایه ای برای آیندگان در نظر بگیریم. همچنین ما باید سعی کنیم منابع خدادادی کشورمان را برای  یندگان حفظ کنیم.

مالیات ها به صورت کلی به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

1- مالیات مستقیم

2- مالیات غیرمستقیم

مالیات مستقیم چیست؟

مالیات های مستقیم، مالیات هایی هستند که شخصی که مالیات به آن تعلق گرفته، مالیات خود را به صورت مستقیم به اداره امور مالیاتی کشور پرداخت می کند. بنابراین قانون مالیات مستقیم شامل کسانی است که هزینه مالیات را شخصاً و مستقیم پرداخت می کنند.
همچنین این اشخاص از میزان دقیق مالیات خود مطلع هستند. مانند:
مالیات بر درآمد شغل که به آن مالیات بردرآمد مشاغل نیز می گویند.
همچنین اظهارنامه های مالیاتی نیزشامل این مورد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *